Hyppää sisältöön
8.1.2021

Bomag BW177BVC - Tasalaatuista tiivistämistä

Ylöjärven kaupunki kasvaa kovaa vauhtia. Lähellä Tamperetta oleva kaupunki on houkutteleva muuttokohde ja uusia asuntoalueita kaavoitetaan sekä rakennetaan hyvään tahtiin. Tiivistystyöt työmailla tehdään kahdella Rotarentiltä vuokratulla Bomag valssijyrällä.

Pirkanmaa ja erityisesti Tampereen alue on vahva kasvukeskus Suomessa. Aivan Tampereen kyljessä kiinni oleva idyllinen Ylöjärven kaupunki tarjoaa hienot puitteet uutta asuinpaikkaa etsivälle. Kolmostien varresta on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan ja kaikki palvelut löytyvät läheltä – eikä Tampereen keskustaankaan ole kuin vartin ajomatka. Ei siis ihme, että alueella rakennetaan tänä päivänä paljon.

  • Teemme sekä kokonaan uusia asuinalueita, uudisrakentamista ja saneeraamme vanhaa. Yhdyskuntarakentaminen on hyvällä mallilla ja työllistämme tällä puolella viisitoista henkilöä, jotka ovat työnjohdossa, kaivinkoneen perämiehinä sekä mittamiehinä. Kaivuu- ja kuljetustyöt tekevät ulkopuoliset urakoitsijat omilla kalustoillaan. Meillä on läpi vuoden 20-30 urakoitsijaa päivittäin töissä työmaillamme, joten työllistämme myös välillisesti paljon väkeä. Meidän suurimpana työllistäjänä toimii kaupungin omistama Ylöjärven Vesi Oy, jolle rakennetaan kunnallistekniikkaa, sanoo viitisen vuotta sitten Ylöjärven kaupungin yhdyskuntarakentamisen työmaapäällikkönä aloittanut Jari Luoma.
Ylöjärven kaupungin yhdyskuntarakentamisen työmaapäällikkö Jari Luoma

Kaikkea ei kannata omistaa itse

Kaupungilla on käytössään paljon erilaista omaa maanrakennuskalustoa, mutta maantiivistäjäpuolella koneet ovat vuokralla.

  • Meillä on Rotarent Oy:ltä ollut nyt kolmen vuoden ajan kaksi Bomag valssijyrää vuokralla. Mielestäni kaikkia koneita ei kannata itse omistaa ja vuokraus on siinäkin mielessä helppo ratkaisu, koska siihen kuuluu huollot ja kaikki tarvittava samaan pakettiin. Näin koneet ovat aina kunnossa ja työt eivät seisahdu sen takia.

Konevuokraus sopii erinomaisesti juuri kunnalliselle sektorille.

  • Totta kai tämä on helpoin tapa ottaa koneet käyttöön. Investoinnit ja hankinnat menevät aika monen mutkan ja budjetointien kautta, joten näin jää enemmän aikaa keskittyä itse työntekoon, sanoo Luoma.

Variocontrol – älykästä tiivistämistä

Rotarent valikoitui aikanaan yhteistyökumppaniksi sijainnin, palveluiden ja myyjän aktiivisuuden kautta.

  • Rotarentin Harri Hagman otti meihin yhteyttä ja esitteli erilaisia vuokrausvaihtoehtoja. Meillä oli tarvetta maantiivistyskalustolle, joten silloin kolmisen vuotta otimme ensimmäiset Bomagit vuokralle. Siitä asti meillä on ollut kaksi konetta käytössämme ympäri vuoden. Totta kai myös Rotatorin päätoimipisteen läheinen sijainti Pirkkalassa sekä sen tarjoamat kattavat huolto- ja tukipalvelut olivat etu kumppania valittaessa. Huolto ja apu saadaan nopeasti, jos sille on tarvetta.

Bomag on osoittautunut hyväksi koneeksi Ylöjärven kaupungin tarpeisiin.

  • Koneet ovat oikeankokoisia meidän töihimme, niitä on helppo siirtää työmaalta toiselle ja työt sujuvat nopeaan tahtiin. Kuljettajilta tullut palaute on ollut hyvää. Varsinkin koneissa oleva älykäs tiivistys (Variocontrol) on tervetullut lisä tiivistämiseen, se itse haistelee tiivistysmäärät eikä sillä voi ylitiivistää ja sitä kautta pilata tiivistettävää pintaa. Kuljettajamme kävivät Rotarentillä koulutuksessa, joka oli todella hyödyllinen ja sitä kautta saamme kalustosta parhaan tehon irti, kiittelee Luoma.

Myös työmaalla Bomag BW177 BVC –valssijyrää kuljettava Jan Kajan on tyytyväinen työkaluunsa.

  • Tämä on toimiva peli, erittäin helppo hallita ja Variocontrol on huippulisäominaisuus. Sen avulla työskenteleminen on ennen kaikkea turvallista: ei hajota putkia eikä ylitiivistä teitä pilalle. Sillä pystyy tiivistämään isoja kerroksia kerralla pilaamatta niitä. Työ on myös tehokasta ja vaikka kone painaa vain 7 tonnia, niin Variocontrolin avulla pystyy tiivistämään perinteiseen jyrään verrattuna huomattavasti enemmän, toteaa Kajan lopuksi.

Konevuokraus

Ari Lepisto Rotarent

Lepistö Ari

Myyntipäällikkö, vuokraus

050 4300 109

Vantaa
rotarent oy

Koponen Pauliina

Kalustopäällikkö

050 3525 633

Pirkkala
rotarent oy

Wartiovaara Janne

Toimitusjohtaja

Pirkkala