Hyppää sisältöön

Konepalvelu JaJe Oy

8.7.2022

Konepalvelu JaJe Oy - Valokaapelityöt vuokrakoneilla

Vuokrakoneet soveltuvat monenlaiseen urakointiin. Oululainen Konepalvelu JaJe Oy tekee kaapeliurakointia isoille teleoperaattoreille koko maan alueella ja kalustoa täydennetään tarpeen mukaan Rotarentin vuokrakoneilla.

Toimivat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ovat tänä päivänä tärkeitä niin töissä, kotona kuin vapaa-ajan asunnoilla. Valokaapelin avulla yhteyden saadaan pelaamaan katkoitta ja tehokkaasti. Varsinkin etätöiden lisääntyminen on nostanut jo ennestäänkin suosittujen valokuitukaapeleiden kysyntää. Kaapeleita asennetaan tiiviiseen tahtiin ja yksi niitä urakoivista on oululainen Konepalvelu JaJe Oy.

  • Pääsääntöisesti rakennamme isojen teleoperaattoreiden valokuituverkostoja, jotta saadaan ihmisille kuitupelaamalla. Kiirettä ja töitä on riittänyt tällä puolella kiitettävästi, joten kesät menevät näiden parissa ja talvisin tehdään perinteistä sähköverkkoa, toteaa toinen yrityksen omistajista Jani Kähkönen.

Kähkönen on pyörittänyt toimintaa yhdessä veljensä Jesse Tiensuun kanssa reilut pari vuotta.

  • Viitisen vuotta olen toiminut kaapelihommissa ja Jessellä on kokemusta yli 15 vuoden ajalta, joten osaamista alalta meillä löytyy. Toimimme usein aliurakoitsijoina isommissa kokonaisuuksissa hoitaen kaapelipuolen työt – täällä Porvoossa olemme Konepalvelu Kuivas Oy:n aliurakoitsijana.

Porvoosta matka jatkuu valokaapelia vetämään Keski-Suomeen Saarijärvelle.

  • Tällä alalla ei työt keskity pelkästään Etelä-Suomeen, vaan mennään koko maan alueella.

Kaapeli puhaltamalla perille

Nykyisin valokaapeleiden vetäminen on teknistä puuhaa. Itse kaapeli puhalletaan perille paineilman avulla.

  • Tällaisessa mikrokuituverkostossa kaivetaan vähän paineletkun tyylinen putki maan alle kohteeseen. Esimerkiksi rivitaloyhtiössä jokaiselle huoneistolle on määritelty oman värinen putki, joka on helppo paikantaa niin sähkökaapilla kuin itse kohteessa. Paineilmalaite yhdistetään erillisen pillin avulla sähkökaapissa oikeanväriseen putkeen ja paineilman avulla kelassa oleva valokuitukaapeli siirtyy helposti talolle, jossa asunto liitetään valokaapeliverkostoon.

Kähkönen näkee valokaapelista myös asunnon myynnissä kiinnostusta nostavaksi tekijäksi.

  • Valokaapelin avulla yhteydet eivät pätki ja tieto siirtyy nopeasti molempiin suuntiin. Tämä mahdollistaa etätöiden teon täysipainoisesti ja satsaus hyviin yhteyksiin on myös selkeä myyntivaltti, jos kohde halutaan laittaa myyntiin. Uudiskohteisiin tehdään tänä päivänä yhä useammin valokaapelit valmiiksi.

Kausitöissä vuokrakone järkivalinta

Valokaapelityöt tehdään pääsääntöisesti kesäaikana ja vuokrakoneet ovat järkevä valinta varsinkin kausitöissä.

  • Meillä konetarve painottuu korkeimmalle sesongille kesään ja konevuokraus on vaivaton sekä toimiva ratkaisu. Jokainen kohde on erilainen maastoltaan ja tiloiltaan, joten ei ole välttämättä yhtä konetta, joka sopisi kaikkiin paikkoihin. Käytämme oman kaluston lisäksi Rotarentin koneita, meillä on valittavanaan heidän koko kalustonsa ja koneet voidaan määrittää tarkastikin työkohteen mukaan. Meidän tarvitsemat koneet tulevat kaikki kaivuutöihin, tela-alustainen kaivukone on yleisin kone mitä vuokrataan – koot vaihtelevat kohdekohtaisesti, sanoo Kähkönen.

Vuokrauksen edut ovat näissä töissä kiistattomat.

  • Kun talvella on hiljaisempi aika, ei meillä kalustoa seiso turhaan hallissa. Vuokrakoneet on helppo tilata työmaalle silloin kun tarvetta on ja kun työt on valmiit, palauttaminen onnistuu nopeasti. Lisäksi kun koneiden kulut ovat etukäteen tiedossa, helpottaa se urakkatarjousten tekoa.

Yhteistyö Rotarent Oy:n kanssa on toiminut hyvin.

  • Konevalikoima on kattava ja mikä tärkeintä, palvelu pelaa erinomaisesti. Lepistön Arilta löytyy ratkaisu kaikkiin konetarpeisiin, toteaa Kähkönen lopuksi.