Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan kaupunkirakenne

12.2.2021

Vuokrakone on toimiva valinta kaupunkialueiden ylläpitoon

Rotarent Oy tarjoaa vuokrakoneet työhön kuin työhön nopeasti, luotettavasti ja joustavin ehdoin. Hämeenlinnan kaupunkirakenne vuokraa Rotarentiltä sesongin mukaan Hitachin pyöräkuormaajaa sekä kaivinkonetta.

Hämeenlinnan kaupunkirakenne vastaa Hämeenlinnan kaupungin katujen ja alueiden ympärivuotisesta ylläpidosta. Kesäisin se tarkoittaa asfalttien paikkauksia ja erilaisia kaivuutöitä, talvisin lumenkäsittelyä ja liukkauden torjuntaa. Omaa kalustoa kaupungilla löytyy seitsemän kuorma-auton, kolmen tiehöylän ja viiden kuormaajan verran. Näiden lisäksi kaupunki vuokraa Rotarent Oy:ltä kalustoa sesonkikohtaisesti – nyt talven tultua käytössä on nivelauralla varustettu Hitachi ZW75 -pyöräkuormaaja.

”Konevuokraus on myös kaupungeille varteenotettava vaihtoehto kalustoksi. Jo pelkästään julkiset hankinnat ovat aika työläitä ja monimutkaisia projekteja, jotka vaativat tiukat ennakkobudjetoinnit. Konevuokraus ei rasita tasetta eikä vaadi erillisiä hankintaprojekteja. Ja mikä parasta, meillä on aina käytössä joko uusi tai uudehko, täysin huollettu kone spesifioituna kuhunkin tarpeeseen ja sesonkiin. Eikä tarvitse miettiä koneen arvon putoamista”, sanoo Hämeenlinnan kaupunkirakenteen vastaava mestari Markus Lahtinen.

Vuokrauksessa yhteistyötä tehdään Rotarentin kanssa

”Olemme jo 4-5 vuoden ajan hankkineet vuokrakaluston Rotarentiltä. Heillä on laadukkaat Hitachin koneet ja homma on pelannut moitteettomasti. Myötämäen Juhan kanssa olemme katsoneet sopivan pyöräkoneen talvikaudelle ja kesäksi se vaihtuu Hitachin kaivukoneeseen. Pyöräkuormaaja tulee meille lokakuun puolivälissä ja kaivukone huhtikuun puolivälissä, näin saamme kaksi erilaista konetta töihin tarpeidemme mukaan. Meille erittäin tehokas ja taloudellinen ratkaisu – jos olisi omat koneet noihin töihin, seisoisi se aina puoli vuotta turhan panttina hallilla”, Lahtinen kertoo.

 

Hitachi ZW75 näppärä kone lumitöihin

Nyt käynnissä on todella luminen talvi ja Hämeenlinnan kaupungin Hitachi ZW75 on päässyt tositoimiin kiihtyvään tahtiin. Kaupungin piha-alueiden ja pyöräteiden ylläpitoon Hitachin pienemmän pään pyöräkuormaaja on oiva peli.

”Lunta on tullut isoja määriä kerralla ja kulkuväyliä on aurattu jatkuvalla syötöllä. Linkkuohjattu kone on erinomainen esimerkiksi pyöräteiden auraamiseen, sillä on helppo kiertää liikennemerkit nopeasti. Kone on kompakti kooltaan ja Hitachilla mahtuu työskentelemään ahtaissakin pihoissa. Vaikka kooltaan se on pienempi, tehot ovat kuitenkin riittävät ja lumi liikkuu vauhdilla”, sanoo konetta kuljettava Terno Jokivalo.

Myös kuljettajan tärkein asia eli ohjaamo saa kiitosta.

”Näkyvyys koneesta ulos on hyvä, mikä on tärkeä asia jo turvallisuudenkin kannalta. Kaikki hallintalaitteet on hyvin sijoiteltu ja kone on helppo käyttää. Mukava kone tehdä töitä”, toteaa Jokivalo lopuksi.